Într-o ediție a emisiunii Folclor Nepieritor...

Într-o ediție a emisiunii Folclor Nepieritor...

vineri, 20 august 2010

Achim Nica

Achim Nica a venit pe lume la 20 ianuarie 1930 în localitatea cărășeană Obreja. A găsit încă din copilărie un mediu favorabil dezvoltării talentului său. De mic a cântat alături de mama și bunica iar la 10 ani învățătorul i-a remarcat vocea, dar cariera și-a început-o la 30 de ani, relativ târziu, dacă ar fi să comparăm lansarea interpreților în zilele noastre.
În perioada 1965 – 1975 Achim Nica a activat la Orchestra „Doina Banatului” din Caransebeș. Sub îndrumarea atentă a dirijorului Nicolae Perescu s-a afirmat repede în fața publicului din zonă, din țară dar și din Banatul Sârbesc, în turneele efectuate.
La baza repertoriului promovat de Achim Nica au stat încă de la început doinele.
Suflet impresionabil, de o veselă duioșie, sincer și cinstit din fire, Achim Nica și-a turnat tiparul lumii sale sufletești în cântece interpretate în acel fel rezervat și sfios după cum îi este și firea. În arhiva personală Achim Nica păstrează cu sfințenie un număr de opt discuri Electrecord, realizate între anii 1962 – 1979.
-->Din 2001 este cetățean de onoare al municipiului Bucureşti.
Sursa : http://ro.wikipedia.org/wiki/Achim_Nica

Un comentariu:

  1. Nea Achime, sa ne traiesti multi ani, sanatos si fericit! Ne-ai doinit atatia ani, asa cum nimeni, nu cred sa o mai faca vreodata! Te iubim! La multi ani!

    RăspundețiȘtergere



La Obreja-ntr-o gradină...